Pagina oficială a Municipiului Chișinău

În Chişinău a fost inaugurată o nouă bibliotecă de carte românească

   3451

Viceprimarul capitalei Lucia Culev a participat la inaugurarea bibliotecii publice municipale „Liviu Rebreanu" din cartierul Poşta Veche. La solemnitate a asistat o delegaţie din Bistriţa Năsăud, România, care a donat bibliotecii un lot important de carte românească.

     Lucia Culev a afirmat că o bibliotecă este un loc unde ne întâlnim cu marii scriitori. „Pe când eram studentă era o modă să dăruieşti cuiva cărţi româneşti. Mă bucur să asist la acest eveniment în care văd o continuitate a tradiţiilor. Să ne întâlnim mai des în biblioteci mari şi spaţioase."  

     Nicolae Băciuţ, vicepreşedinte al Consiliului Judeţean Bistriţa Năsăud, România, de unde a venit donaţia de carte, a afirmat că „noi cu cartea, voi cu spiritul" demonstrăm că avem puterea continuităţii. „Ion", cum se citeşte în Romănia, aşa se citeşte şi aici, în Republica Moldova. Astăzi asistăm la un act de omagiere a marilor valori ale culturii noastre. Sperăm să mai apară şi alte biblioteci de carte românească", a conchis Nicolae Băciuţ.   

     Elena Cebotari, directoarea bibliotecii publice municipale „Liviu Rebreanu" a declarat că fosta bibliotecă pentru copii a dispus de 12 mii de volume, iar donaţia părţii româneşti este de 2 mii de volume, apreciind-o drept una foarte valoroasă. Donatorii au mai oferit bibliotecii 3 calculatoare şi echipament complementar.

      Biblioteca „Liviu Rebreanu", (str.Socoleni, 9, Poşta Veche) este cea de-a noua bibliotecă de carte românească din municipiu.

     Direcţia Relaţii Publice a                                     27.11.2007

     Primăriei mun. Chişinău