Pagina oficială a Municipiului Chișinău

Primarul general cere schimbări la capitolul salubrizare, odată cu dublarea normelor de acumulare a deşeurilor

   2366

     În cadrul şedinţei operative de astăzi primarul capitalei Dorin Chirtoacă şi-a exprimat din nou nemulţumirea faţă de salubrizarea capitalei. Edilul-şef al capitalei este nemulţumit în continuare de periodicitatea evacuării deşeurilor, dar şi de felul în care se salubrizează platformele de acumulare.

      Primarul a cerut „dinamizarea" procesului dat fiind că CMC a votat punerea în aplicare, începând cu 1 decembrie curent dublarea normelor de acumulare a deşeurilor pentru locuitorii municipiului Chişinău, iar schimbări nu se prea observă. „Trebuie să găsim soluţii pentru că cetăţenii nu vor înţelege, dacă bani se vor acumula mai mulţi, dar curăţenie în oraş nu va fi."

     Tudor Maniv, şef al Regiei „Autosalubritate", a opinat că efectele actualizării tarifelor se vor vedea la începutul anului viitor, când odată cu acumularea banilor, vor fi procurate autocamioane speciale şi containere. „Deocamdată noi trecem la evacuarea deşeurilor de trei ori pe zi, mărind treptat aria preturilor deservite. Problema este că nu are cine încărca containerele cu gunoi, problema fiind deosebit de actuală  în sectorul privat".

   Dionisie Boaghie, director al Direcţiei locativ comunale şi amenajare a teritoriului, a afirmat că deoarece muncitorii din sfera de salubrizare au salarii foarte mici, ei îndeplinesc două-trei norme de lucru şi nu pot ţine totdeauna cont de graficul Regiei „Autosalubritate".      

     Primarul capitalei Dorin Chirtoacă a cerut soluţii atât la igienizarea platfornelor de gunoi, cât şi la oferirea unui salariu atractiv muncitorilor din sectorul de salubrizare. Anterior responsabili din Regia „Autosalubritate" au declarat că schimbări esenţiale în domeniu se vor produce odată cu  procurarea a 15 autocamioane speciale în sumă de 12 mln lei şi a circa 2000 de containere în sumă de 7 mln lei.

          Direcţia Relaţii Publice a                               3.12.2007

             Primăriei mun. Chişinău