Pagina oficială a Municipiului Chișinău

Primarul de Chişinău a avut o întrevederecu Ambasadorul german în Republica Moldova

   2212

Primarul general Dorin Chirtoacă l-a primit pe Nicolaus von der Wenge Graf Lamsdorff, Ambasador Extraordinar şi Plenipotenţiar al Republicii Federale Germania în Republica Moldova. În cursul întâlnirii, Excelenţa Sa l-a informat pe edilul Chişinăului despre intenţia misiunii diplomatice de a achiziţiona un teren sau un edificiu pentru schimbarea sediului Ambasadei.

Potrivit lui Nicolaus von der Wenge Graf Lamsdorff, anterior reprezentanţii Ambasadei au discutat acest subiect cu responsabilii din cadrul Ministerului Afacerilor Externe şi Integrării Europene al Republicii Moldova. Domnia sa a menţionat că drept alternativă reprezentanţii ministerului au propus un edificiu amplasat pe str. A. Mateevici.

În context, primarul general a spus că subdiviziunile responsabile din cadrul Primăriei şi Consiliului municipal Chişinău vor examina demersul Ambasadei Republicii Federale Germania. Pentru soluţionarea problemelor cu care se confruntă misiunea diplomatică, Dorin Chirtoacă a afirmat că municipalitatea va prezenta în timpul apropiat lista edificiilor disponibile din Chişinău.

          Direcţia Relaţii Publice a                           05.12.2007

          Primăriei mun. Chişinău