Pagina oficială a Municipiului Chișinău

Primăria identifică soluţii pentru accesul pe pieţele municipale a producătorilor autohtoni

   1823

Viceprimarul Mihai Furtună  a convocat astăzi o şedinţă cu participarea administratorilor  tuturor pieţelor din Chişinău pentru a identifica soluţii în scopul  facilitării accesului producătorului autohton la pieţele existente. O indicaţie în acest sens a fost făcută de primarul general Dorin Chirtoacă în cadrul şedinţei operative din 26 noiembrie curent.

     Directorul Direcţiei generale comerţ, alimentaţie publică şi prestări servicii Vladimir Nirca a menţionat că nu au fost atestate cazuri ca producătorii autohtoni să se plângă de lipsă de locuri de comerţ în pieţele Chişinăului. Administratorii pieţelor sunt disponibili să le ofere chiar şi cele mai bune locuri de comerţ, numai că  producătorii autohtoni au o activitate preponderent sezonieră. Din această cauză proprietarii pieţelor vând locurile persoanelor, care activează permanent, adică precupeţilor.

     Viceprimarul Mihai Furtună a cerut directorilor celor 42 de pieţe din municipiu, convocaţi în şedinţă să se conformeze deciziei CMC din 2004, care reglementa activitatea acestor unităţi economice în limitele cadrului legislativ existent în domeniu. Aceştea au mai fost atenţionaţi asupra îndeplinirii prescripţiilor Serviciului Veterinar de Stat şi a sanepidului municipal, pentru a contracara orice abatere de la lege, şi a stopa îmbolnăvirile cu boli diareice acute şi otrăviri, numărul cărora numai în cele 11 luni ale anului curent au constituit 146 cazuri.

     Primăria municipiului Chişinău, după cum a ţinut să precizeze viceprimarul, urmează să revină asupra problemei în cauză la sfârşitul lunii februarie-începutul lunii martie 2008.

    La moment, în cele 42 de pieţe existente în oraş, sunt 17800 de locuri pentru comerţ. Dintre acestea, sunt utilizate doar 14500.     

         Direcţia Relaţii Publice a                                        6.12.2007

         Primăriei mun. Chişinău