Pagina oficială a Municipiului Chișinău

Majoritatea instituţiilor preşcolare rămân în continuare fără apă caldă

   1894

Doar 39 de instituţii preşcolare din cele 124 din municipiu au apă caldă. Factori de decizie din cadrul municipalităţii au specificat că aceste sunt acele instituţii care au putut fi conectate direct la punctele de distribuire a agentului termic. Restul grădiniţelor vor putea fi reconectate numai odată cu blocurile de locuit.

Primarul general Dorin Chirtoacă a cerut în cadrul şedinţei operative de astăzi reconectarea tuturor instituţiilor preşcolare la apa caldă. El a apreciat hotărârea SA „Termocm" de a sista livrarea apei calde câtre instituţiile preşcolare drept abuzivă pe motiv că persoanele juridice continuă să achite  540 de lei pentru o gigacalorie, ele având încheiate cu furnizorul contracte de livrare a apei calde.

SA„Termocom" a sistat la începutul săptămânii trecute livrarea apei calde în capitală şi a avertizat că va deconecta de la agentul termic toate instituţiile finanţate de la bugetul municipal, cu excepţia şcolilor, grădiniţelor şi instituţiilor medicale, dacă nu se va reveni la tariful de 540 de  lei pentru  o gigacalorie .      

Anterior, într-o conferinţă de presă, consilieri municipali au declarat că nu vor ceda în faţa presiunilor SA "Termocom" de a reveni la tariful abrogat de 540 de lei pentru o gigacalorie pentru că administraţia municipiului nu dispune de sursele financiare necesare pentru acoperirea diferenţei de tarif de 307 lei pentru o gigacalorie, aşa cum prevedea decizia din ianuarie 2007.

   

          Direcţia Relaţii Publice a                               17.12.2007

             Primăriei mun. Chişinău