Pagina oficială a Municipiului Chișinău

Consilierii au votat proiectul bugetului municipiului Chisinau pentru anul 2008 în prima lectură

   2300

 În şedinţa extraordinară a Consiliului municipal  Chişinău de astăzi consilierii au votat proiectul bugetului municipiului pentru anul 2008 în prima lectură. Pentru stabilirea bugetului municipiului Chişinău în actuala redacţie au votat 28 de consilieri. Fracţiunea PCRM şi PPCD s-au abţinut de la votarea prevederilor  principalului document financiar.

Primăria municipiului Chişinău a propus Consiliului municipal Chişinău la examinarea proiectului de lege să majoreze partea de venituri a bugetului pentru anul 2008 cu circa 83,2 mln lei. Posibilele venituri ar putea fi adunate de la încasarea unor impozite şi taxe.

În scopul majorării părţii de venituri şi cheltuieli a bugetului municipal Chişinău pe parcursul executării în anul 2008, Primăria Chişinău a întocmit un plan complex de măsuri privind extinderea bazei fiscale, sporirea veniturilor bugetului municipal Chişinău, optimizarea cheltuielilor bugetare pe anul 2008.  Executivul a identificat 13 întreprinderi municipale şi societăţi economice pasibile de restructurare  sau privatizare, a propus concesionarea a şase obiective aflate în proprietate municipală.  

Iniţial partea de venituri a bugetului municipiului Chişinău pe anul 2008 a constituit 1,34 mlrd. lei, şi cheltuieli în valoare de 1,37 mlrd lei.

                                                                                  

         Direcţia Relaţii Publice a                                20.12.2007

       Primăriei mun. Chişinău