Pagina oficială a Municipiului Chișinău

Primarul capitalei a făcut bilanţul activităţii administraţiei publice locale în anul 2007

   3045

În şedinţa operativă de astăzi primarul general al municipiului Chişinău, Dorin Chirtoacă, a făcut bilanţul activităţii administraţiei publice locale în anul 2007 şi a trasat unele repere pentru anul care vine.

El a evidenţiat două aspecte ale activităţii curente pe care le-a identificat noua conducere a primăriei Chişinău şi pe care a încercat să le amelioreze: derularea mai multor proiecte cu destinaţie publică  fără acoperire financiară, şi prestarea unor servicii populaţiei la tarife care nu acoperă cheltuielile făcute. În acest sens actuala componenţă a Consiliului municipal Chişinău a luat o serie de decizii pentru a lichida datoriile adunate şi a schimba unele tarife în măsură ca întreprinderile care le prestează să nu falimenteze.

„Lichidarea datoriilor este necesară pentru a avea o claritate în activitatea noastră, a declarat  Dorin Chirtoacă. CMC a adoptat un buget care este votat de o majoritate democratică şi suntem datori să gestionăm cu grijă fiecare leu. Ne asumăm toată responsabilitatea pentru activităţile pe care le vom desfăşura în 2008, pentru că nu se poate la nesfârşit să facem trimiteri la încălcările care au fost înainte."

Cât priveşte restructurarea administraţiei publice locale Dorin Chirtoacă a declarat că în 2007 a încercat să corecteze direcţia activităţii acestei „maşinării", având grijă ca ea, totuşi, să funcţioneze. „Sper ca în anul care vine să trecem la altă etapă, la cea de restructurare a administraţiei publice locale, care ne-ar permite, în sfârşit, să trecem  la metode occidentale de administrare a oraşului", a spus edilul capitalei.

La sfârşitul şedinţei operative mai mulţi oficiali şi funcţionari ai primăriei şi-au exprimat satisfacţia de a munci în componenţa echipei venite la primărie după alegerile din 2007.

          Direcţia Relaţii Publice a                               29 .12.2007

             Primăriei mun. Chişinău