Pagina oficială a Municipiului Chișinău

Comemorarea primarului de Chişinău, Nicolae Costin

   3029

Primăria municipiului Chişinău informează că, pe 16 februarie a.c., se împlinesc 20 de ani de la trecerea în nemurire a lui Nicolae Costin, promotor al mişcării de renaştere naţională, deputat în primul Parlament al Republicii Moldova ales în mod democratic, coautor al Declaraţiei de Independenţă a Republicii Moldova şi al primei Constituţii a Republicii Moldova, Primar de Chişinău între anii 1990 - 1994. 

La 20 de ani de la trecerea la cele veşnice a primul primar democrat al Chişinăului după 1989, Primăria capitalei va organiza, luni, 16 februarie 2015, mai multe acţiuni de comemorare, conform următorului program: 

08:30        Minut de reculegere în memoria lui Nicolae Costin în cadrul şedinţei operative, convocată de Primarul general al municipiului Chişinău, Dorin Chirtoacă, cu conducătorii de subdiviziuni structurale şi întreprinderi municipale. 
10:00 - 11:30         Depunere de flori şi oficierea slujbei de pomenire de către un sobor de preoţi la mormântul lui Nicolae Costin.  
Cimitirul Central din Chişinău, str. Alexei Mateevici
15:00 - 16:00        Expoziţia omagială cu tematica „File din istoria Chişinăului şi a Basarabiei" (fotografii din secolele XIX-XX, drapele istorice, icoane casnice vechi, din colecţia colonelului Petru Costin, deţinător al Recordului GUINESS WORLD)
Sala cu Orgă, bd. Ştefan cel Mare şi Sfânt, 81

16:00 - 18:00
        Festivitatea de comemorare „O conştiinţă vie în acţiune" - În memoriam Nicolae Costin, promotor al mişcării de renaştere naţională, deputat în primul Parlament al Republicii Moldova, ales în mod democratic, Primar de Chişinău (1990 - 1994). Recital poetico-muzical.  
Sala cu Orgă, bd. Ştefan cel Mare şi Sfânt, 81

Direcţia Relaţii Publice, 
Primăria mun. Chişinău