• vezi mai mult
  Municipiul Chișinău marchează Ziua Mondială a Dansului   
 • Prima   /  Presa   /  Comunicate de presă  /  Comemorarea primarului de Chişinău, Nicolae Costin

  Comemorarea primarului de Chişinău, Nicolae Costin

   13.02.2015    1046 Accesări    

  Primăria municipiului Chişinău informează că, pe 16 februarie a.c., se împlinesc 20 de ani de la trecerea în nemurire a lui Nicolae Costin, promotor al mişcării de renaştere naţională, deputat în primul Parlament al Republicii Moldova ales în mod democratic, coautor al Declaraţiei de Independenţă a Republicii Moldova şi al primei Constituţii a Republicii Moldova, Primar de Chişinău între anii 1990 - 1994. 

  La 20 de ani de la trecerea la cele veşnice a primul primar democrat al Chişinăului după 1989, Primăria capitalei va organiza, luni, 16 februarie 2015, mai multe acţiuni de comemorare, conform următorului program: 

  08:30        Minut de reculegere în memoria lui Nicolae Costin în cadrul şedinţei operative, convocată de Primarul general al municipiului Chişinău, Dorin Chirtoacă, cu conducătorii de subdiviziuni structurale şi întreprinderi municipale. 
  10:00 - 11:30         Depunere de flori şi oficierea slujbei de pomenire de către un sobor de preoţi la mormântul lui Nicolae Costin.  
  Cimitirul Central din Chişinău, str. Alexei Mateevici
  15:00 - 16:00        Expoziţia omagială cu tematica „File din istoria Chişinăului şi a Basarabiei" (fotografii din secolele XIX-XX, drapele istorice, icoane casnice vechi, din colecţia colonelului Petru Costin, deţinător al Recordului GUINESS WORLD)
  Sala cu Orgă, bd. Ştefan cel Mare şi Sfânt, 81

  16:00 - 18:00
          Festivitatea de comemorare „O conştiinţă vie în acţiune" - În memoriam Nicolae Costin, promotor al mişcării de renaştere naţională, deputat în primul Parlament al Republicii Moldova, ales în mod democratic, Primar de Chişinău (1990 - 1994). Recital poetico-muzical.  
  Sala cu Orgă, bd. Ştefan cel Mare şi Sfânt, 81

  Direcţia Relaţii Publice, 
  Primăria mun. Chişinău