Asamblarea troleibuzelor la Chișinău

   2742

Primăria municipiului Chișinău va continua şi în anul 2015 asamblarea troleibuzelor în cadrul ÎM „Regia Transport Electric Chişinău", în parteneriat cu uzina din Belarus.

Primarul general al capitalei, Dorin Chirtoacă, a insistat ca în anul viitor numărul de unităţi de transport electric asamblate la Chişinău să crească, solicitând responsabililor de proiect identificarea soluţiilor în acest sens. „S-a demonstrat deja că asamblarea troleibuzelor la Chişinău este cea mai oportună ofertă, dacă să comparăm cu ultimele achiziţii de troleibuze făcute recent de oraşele Bălţi sau Tiraspol", a subliniat primarul Dorin Chirtoacă.

Pe parcursul acestui an, în atelierul Regiei Transport Electric Chişinău au fost asamblate 20 troleibuze, dintre care 18 deja activează pe rute, iar ultimele 2 mai sunt încă în lucru. Acestea urmează a fi lansate la line în preajma sărbătorilor de iarnă, pe ruta nr. 24.

În prezent, fiecare al II-lea troleibuz care circulă prin Chişinău este nou, produse de Compania „Belkommunmash" din oraşul Minsk, Belarus. Din totalul de 152 de unităţi de transport noi, 50 sunt asamblate în atelierele RTEC.

Direcţia Relaţii Publice,
Primăria mun. Chişinău