Pagina oficială a Municipiului Chișinău

Protestul comuniştilor, declarat ilegal

   2337

Primăria municipiului Chişinău informează că instanţa de judecată a decis astăzi interzicerea desfăşurării acţiunilor de protest, organizate de Partidul Comuniştilor, pe partea carosabilă a străzii M. Kogălniceanu, în faţa sediului Delegaţiei Uniunii Europene în Republica Moldova. De asemenea, instanţa a dispus evacuarea corturilor, a instalaţiilor şi eliberarea părţii carosabile. Hotărârea instanţei urmează a fi executată imediat.

Amintim că începând cu ziua de ieri, 28.11.2013, Partidul Comuniştilor organizează o acţiune de protest pe str. M. Kogălniceanu, în faţa sediului Delegaţiei Uniunii Europene în Republica Moldova, cu blocarea străzii şi instalarea corturilor.

Primăria municipiului Chişinău a calificat protestul organizat de comunişti drept ilegal. Or, potrivit legii, organizatorii urmau să informeze autorităţile publice locale cu cel puţin 5 zile înainte de data desfăşurării întrunirii. Legea interzice, la fel, şi blocarea intenţionată a arterelor de circulaţie. În acelaşi timp, se interzice organizarea oricăror acţiuni, inclusiv întruniri, pe drumurile publice, fără acordul prealabil al poliţiei. 

Hotărârea Judecătoriei sectorului Centru;

Încheierea Judecătoriei sectorului Centru.

Direcţia Relaţii Publice,
Primăria mun. Chişinău