Pagina oficială a Municipiului Chișinău

Lucrări de întreținere a infrastructurii rutiere din municipiul Chișinău, executate pe parcursul săptămânii 19-25 septembrie 2022

   653

Primăria municipiului Chișinău informează că  pe parcursul săptămânii precedente (19 - 25 septembrie 2022), au fost executate diverse lucrări de întreținere și reparație a drumurilor publice municipale. 

Astfel, ÎM Regia „Exdrupo" a realizat lucrări de asfaltare pe o suprafață totală de peste 16 mii m², iar alte suprafețe, de peste 10 mii m², au fost frezate, pregătindu-se pentru aplicarea asfaltului în săptămâna curentă.

Cel mai mare volum de lucrări a fost executat pe str. Sarmisegetusa, unde a fost aplicat stratul de egalizare pe o suprafață totală de circa 7 mii m². De asemenea, o suprafață de peste o mie m² a fost frezată. Tot aici au fost efectuate reparații la canalizarea pluvială, fiind instalate 8 fântâni de vizitare.

Pe bd. Renașterii Naționale au continuat lucrările de asfaltare, pe o suprafață de circa 4 mii m², iar circa 9 mii m² de drum au fost frezați, pregătindu-se pentru asfaltare în săptămâna curentă. Lucrările pe această stradă urmează a fi finalizate într-o săptămână, în condiții de vreme favorabilă.

Pe str. Calea Ieșilor au fost finalizate lucrările de pregătire pentru aplicarea tratamentului bituminos, fiind asfaltate în săptămâna trecută 2 mii m² de carosabil. În săptămâna curentă vor fi intensificate acțiunile de așternere a tratamentului bituminos pe această stradă, în paralel cu str. Mihai Viteazul, unde aceste lucrări au fost inițiate anterior. În acest context, pe străzile menționate se va recurge la sistări parțiale de circulație rutieră, pentru buna desfășurare a lucrărilor.

Tot pe parcursul săptămânii trecute, au fost inițiate lucrările de reparație pe str. Dumitru Rîșcanu, unde vor fi reabilitate atât trotuarele, cat și carosabilul. În prezent sunt executate lucrări de demontare a bordurilor uzate de pe partea carosabilă, care urmează a fi înlocuite cu altele noi.

Pe străzile Socoleni și Ion Neculce au continuat lucrările de reparație a trotuarelor, prin înlocuirea bordurilor și amenajarea pietrișului.

În perioada de referință s-a lucrat și la reparația sistemului pluvial, fiind supuse intervențiilor 51 de elemente ale canalizării pluviale (fântâni, grile, capace de beton și fontă). Totodată, au fost curățate de frunze și gunoaie 213 guri de captare. 

Mai mult, pentru sporirea siguranței în trafic, a fost aplicat sau reînnoit marcajul rutier pe o suprafață de peste 2 mii m², iar peste 60 de indicatoare rutiere au fost supuse reparației sau mentenanței.