Pagina oficială a Municipiului Chișinău

Lucrări de întreținere a infrastructurii rutiere din municipiul Chişinău

   637

Primăria Chișinău informează că pe parcursul săptămânii trecute (12 - 18 septembrie)  au fost realizate mai multe lucrări de întreținere și reparație a drumurilor publice municipale. 

Astfel, ÎM Regia „Exdrupo" a realizat lucrări de asfaltare pe o suprafață totală de circa 23 mii m2, iar alți peste 8 mii m² de suprafață au fost frezate, fiind pregătit terenul pentru aplicarea asfaltului în săptămâna curentă.

Pe bd. Renașterii Naționale a continuat asfaltarea, așternerea stratului de egalizare, pe o suprafață de 16,8 mii m², dar și lucrările de montare a bordurilor și pavajului pe trotuare.

Pe str. Calea Ieșilor au fost  realizate lucrări de asfaltare și frezare pe o suprafață totală de peste 11 mii m².

În același timp, pe str.  Sarmisegetusa a fost frezată suprafața carosabilă de circa2,7 mii m², fiind pregătită pentru asfaltare în săptămâna curentă și pozate borduri. 

Pe străzile Socoleni și Ion Neculce au continuat lucrările de reparație a trotuarelor, prin înlocuirea bordurilor și amenajarea în pietriș.

Tot pe parcursul săptămânii trecute au fost reparate 33 de guri de captare ale canalizării pluviale, iar circa 1 000 au fost curățate de deșeuri vegetale, au fost instalate 40 de indicatoare rutiere noi, iar altele 42 au fost supuse reparației.. 

Drumarii din capitală au intervenit și la aplicarea marcajelor rutiere, acestea fiind efectuate preponderent pe străzile unde recent a fost reparată partea carosabilă și în zona instituțiilor de învățământ. În total, au fost trasați circa 1250 m².