Lecții deschise despre siguranța în trafic pentru copiii instituțiile de învățământ din capitală

   748

Primăria municipiului Chișinău prin intermediul Proiectului „MOVE IT like Lublin”, finanțat de Uniunea Europeană, au organizat, vineri, 16 septembrie, curent, în contextul Săptămânii Europene a Mobilității, lecții deschise despre siguranța în trafic, la care au participat grupuri de copii de la instituțiile de învățământ din capitală.

Lecțiile s-au desfășurat într-un mod inedit. Copiii au aflat lucruri utile, în timp ce se deplasau în două autobuze municipale, care au circulat pe străzile orașului. 

Elevii au fost familiarizați cu regulile de circulație rutieră, securitatea în mediul școlar, regulile de circulație cu trotineta, bicicleta și echipamentul necesar etc. 

Turul cu autobuzul s-a încheiat cu o vizită la Muzeul Regiei Transport Electric Chișinău, unde copii au avut ocazia să cunoască istoria creării transportului public, să privească expoziția fotografică ce ilustrează istoria tramvaielor cu tracțiune de cai, tramvaielor electrice,

precum și a actualelor modelele de troleibuz care circulă în oraș. 

Municipalitatea prin intermediul Proiectului „MOVE IT like Lublin”, finanțat de Uniunea Europeană, organizează în perioada 16-18 septembrie mai multe activități dedicate Săptămânii Europene a Mobilității, o inițiativă a Comisiei Europene, ce promovează măsuri durabile de transport public.