Pagina oficială a Municipiului Chișinău

Executarea lucrărilor de deratizare și dezinsecție în subsolurile blocurilor de locuințe și intervențiile pentru combaterea ambroziei

   983

Primăria municipiului Chișinău informează că în perioada: 08-12 august 2022, au fost executate lucrări de deratizare și dezinsecție a subsolurilor și camerelor de acumulare a deșeurilor în 319 blocuri de locuințe din capitală, pe o suprafață totală de 228486 m².

Până în prezent, lucrări de profil au fost executate în 2069 de blocuri de locuințe din totalul celor 2300 prevăzute pentru anul curent.

Lucrările de deratizare și dezinsecție se vor desfășura până în luna octombrie 2022. După finalizarea acțiunilor planificate se va interveni suplimentar la solicitările locuitorilor capitalei.

Pentru lucrări de dezinsecție și deratizare în anul 2022, din bugetul municipal au fost alocați 3 milioane de lei.

Cu referire la combaterea ambroziei, informăm că pe parcursul săptămânii precedente, angajații Î.M. „Asociația de gospodărie a spațiilor verzi" au intervenit pe o suprafață totală de 0,28 ha, prin aplicarea metodelor tehnice, în sectoarele Botanica, Buiucani și Râșcani, pe adresele: str. Petricani, str. Albișoara, str. Ismail colț cu Gr. Ureche, șos. Muncești, bd. Cuza Vodă, Parcul „Valea Trandafirilor" și șos. Balcani.