Autoritățile municipale continuă monitorizarea instituțiilor educaționale în vederea pregătirii către noul an școlar

   937

Primăria Municipiului Chișinău informează că autoritățile municipale continuă monitorizarea procesului de pregătire a instituțiilor de învățământ și a celor preșcolare pentru începutul noului an de studii 2022-2023.

Viceprimarul Angela Cutasevici a vizitat joi un șir de instituții din sectorul Ciocana, inclusiv Școala Primară nr. 82, IET nr. 225 și  IET nr. 138.

La Școala Primară nr. 82, din strada M. Drăgan nr. 8/2 a fost reabilitat blocul alimentar, care nu a mai fusese renovat de 21 de ani. Pentru reparația capitală a obiectivului au fost prevăzuți 300 000 lei. Aici zilnic va fi pregătită hrana pentru circa 500 de copii.

IET nr. 225 este una din instituțiile din capitală care a beneficiat de lucrări de eficiență energetică și reabilitare termică a clădirii, realizate în cadrul Proiectului „Eficientizarea energetică și reabilitarea termică a instituțiilor de învățământ din municipiul Chișinău". Lucrările prevăzute în cadrul Proiectului, conform caietului de sarcini, sunt finalizate.

Aceeași instituție preșcolară nr. 225 a beneficiat și de Proiectul „Lucrări de amenajare și renovare a pavajului", finanțat de către Guvernul Japoniei în cadrul Programului de Granturi pentru securitatea umană Kusanone.

Conform caietului de sarcini, din suma grantului de peste 1,5 milioane de lei, este acoperită cu pavaj o suprafață de 2869 m², din care 2531 m² - pavaj a căilor pietonale și 338 m² pavaj a pireului din jurul clădirii. Cu suportul AO „Universul copilăriei" au fost acoperite 420,096 m² de spațiu.

La IET nr. 138 din strada Maria Drăgan 6/1 fost evaluate blocurile sanitare din grupe, pentru care Primăria Municipiului Chișinău a prevăzut 350 000 lei. Lucrările au început în luna martie 2022 și urmează a fi finalizate în decurs de două săptămâni. Totodată, instituția urmează să fie extinsă prin crearea a 4 grupe noi, iar proiectul în acest sens urmează să fie realizat.

Cât privește Proiectul Primăriei Municipiului Chișinău de amenajare a pavilioanelor de odihnă pentru copii, pe terenul IET nr. 225 și IET 138, aceste lucrări au fost deja realizate. Pentru instalarea a 56 de pavilioane în 34 IET din orașul Chișinău, municipalitatea a alocat în acest an 10 milioane de lei.

Viceprimarul Angela Cutasevici a menționat că vizitele de monitorizare în vederea pregătirii școlilor și grădinițelor din capitală către noul an școlar vor continua, pentru ca autoritățile locale să fie sigure de desfășura procesul educațional la cel mai bun nivel în toate instituțiile enunțate.