Pagina oficială a Municipiului Chișinău
  • Prima
  • /
  • Astăzi în oraș!
  • /
  • Comunicate de presă
  • /
  • Desfășurarea licitațiilor deschise nr. 13 și nr. 14 pentru obținerea dreptului de încheiere a contractelor pentru amplasarea unităților de comerț ambulant pe teritoriul orașului

Desfășurarea licitațiilor deschise nr. 13 și nr. 14 pentru obținerea dreptului de încheiere a contractelor pentru amplasarea unităților de comerț ambulant pe teritoriul orașului

   987

Primăria municipiului Chișinău informează că vineri s-au desfășurat licitațiile deschise nr. 13 și nr. 14, pentru obținerea dreptului de încheiere a contractului pentru amplasarea unităților de comerț ambulant pe teritoriul orașului, fiind adjudecate loturi în sumă totală de peste 17 milioane de lei.

La cele 2 concursuri pentru dreptul de a comercializa din gheretă, terasă de alimentație publică, tarabă/automat comercial, unitate ambulantă prestări servicii de agrement, amplasate pe străzi, în parcuri și în scuaruri, în preajma zonelor verzi și a lacurilor etc., au fost expuse câte 17 și respectiv - 30 de loturi, pentru profilurile: flori și compoziții florale, legume-fructe, terasă de alimentație publică, băuturi răcoritoare și fierbinți/street food, tarabă/automat comercial cu vată de zahăr și/sau pop corn, precum și pentru unități ambulante prestări servicii de agrement (închirierea mașinuțelor electrice pentru copii sau transport recreativ pentru cei mici-trenuț).

În cadrul concursului nr. 13 au fost adjudecate 9 loturi (din cele 17 expuse), în valoare de peste 12 milioane de lei, iar în cadrul licitației nr. 14 au fost solicitate 13 loturi (din cele 30 expuse), pentru tarabe automat-comerciale sau pentru unități ambulante prestări servicii de agrement (servicii de închiriere a bunurilor recreaționale, mașinuțe electrice pentru copii), în sumă de peste 5 milioane de lei.

Cele mai scumpe loturi din cadrul licitațiilor au fost adjudecate la suma de 2,9 milioane lei și, respectiv, de 2,6 milioane lei pentru amplasarea gheretelor cu băuturi răcoritoare și fierbinți, produse de patiserie și înghețată, amplasate în sectorul Buiucani, Parcul „La Izvor”. Un alt lot, amplasat pe șos. Hâncești, 58, pentru o gheretă cu ceai, cafea, înghețată și produse de patiserie, a fost adjudecat la suma de 2,3 milioane de lei.

E de menționat că la licitațiile de profil (nr. 10, nr. 11 și nr. 12), desfășurate în luna mai 2022 au fost adjudecate loturi în sumă de cca 11 milioane de lei.