Municipalitatea s-a alăturat Campaniei „Just Test"

   1133

Primăria municipiului Chișinău s-a alăturat Campaniei „Just Test", iniţiată de A.O. „Inițiativa Pozitivă privind testarea la virusul HIV. Acțiunea s-a desfășurat astăzi, 20 mai, curent, în holul Primăriei, unde au fost testați gratuit angajații municipalității.

La acțiune a participat și Primarul General, Ion Ceban, care a menționat că este important de a preveni orice pericol prin testarea periodică la virus. Promovăm o atitudine incluzivă şi tolerantă faţă de persoanele din jur, indiferent de statutul HIV. „Astăzi, conform regulilor campaniei lansate, am transmis-o Administrațiilor Publice Locale din Cahul și Bălți, dar și Guvernului. Invit fiecare funcționar care dorește, să se testeze pentru a cunoaște statutul HIV", a declarat edilul capitalei.

De asemenea, Ion Ceban a precizat că toate acțiunile care le municipalitatea, constituie o modalitate de a investi într-un prezent și viitor sigur și sănătos al cetățenilor noștri.

Astfel, în perioada anilor 2020 - 2021 a fost aprobat Planul Municipal de Acțiuni pentru Prevenirea și Controlul HIV/SIDA, care cuprinde obiective, sarcini și activități specifice de informare și prevenire, precum și indicatori de performanță, cu sprijin financiar de la bugetul municipal.

La etapa actuală, aprobarea Planului municipal pentru anul 2022 este în faza finală, după care va începe elaborarea unui Program municipal pentru o perioadă de 5 ani.