Pagina oficială a Municipiului Chișinău

Licitație funciară cu strigare privind vânzarea-cumpărarea terenurilor din intravilanul municipiului Chișinău (VIDEO)

   901

Primăria municipiului Chișinău informează că la licitația funciară cu strigare privind vânzarea-cumpărarea terenurilor din intravilanul municipiului Chișinău, care a avut loc vineri, au fost adjudecate 5 terenuri, în valoare totală de 21,7 milioane lei.

La concurs au fost expuse 13 loturi cu suprafețe de la 4 ari până la 6 ha, pentru diverse destinații: case de locuit individuale, bază de producere și depozitare, blocuri de locuințe etc. Prețul inițial al terenurilor a fost de la 400 mii lei, până la 100 milioane lei.

La decizia Comisiei de licitație, 7 loturi au fost scoase din concurs, iar pentru lotul nr. 4 s-a înregistrat doar un singur participant.

În urma negocierilor directe terenul nu a fost vândut, urmând să fie expus la licitațiile următoare. Cel mai scump teren adjudecat la licitație a valorat 15 milioane lei, prețul inițial fiind de 10 milioane lei. Acesta are suprafața de 31 de ari și este destinat pentru construcția unui ansamblu rezidențial.

E de menționat că aceasta este a doua licitație funciară desfășurată în anul curent, prima având loc în luna martie, când au fost adjudecate 7 loturi, în valoare totală de 7,3 milioane lei.