Pagina oficială a Municipiului Chișinău

Conferința științifică-practică Internațională dedicată Zilei Familiei, ediția a II-a (VIDEO)

   1052

Primarul General, Ion Ceban, a participat marți la Conferința științifico-practică Internațională cu genericul „Consolidarea familiei - premisă fundamentală a promovării drepturilor copilului", ediția a II-a, organizată în contextul marcării Zilei Internaționale a Familiei.

Evenimentul a reunit sectorul public, mediul academic, partenerii de dezvoltare şi reprezentanți ai organizațiilor societății civile, care au pus în discuţie problemele actuale, realizările și perspectivele de dezvoltare în domeniul protecției sociale a familiei și copilului, dar şi posibilitatea partajării noilor tehnologii și diseminării bunelor practici.

Edilul capitalei a ținut să remarce în discursul săi de la începutul conferinței că subiectul protecţiei drepturilor copilului şi a familiei este unul complex, astfel că abordările Primăriei Chişinău la acest capitol sunt pe potrivă.

„Toate acțiunile întreprinse în cadrul Serviciului de sprijin familial sunt axate pe consolidarea mediului familial, pe îmbunătățirea relațiilor și pe susținerea reciprocă, pentru a-i oferi stabilitate și siguranță copilului", a mai spus Ion Ceban.

În anul 2021, beneficiari ai Serviciului Social de Sprijin Familial au fost 2143 de familii și 3344 de copii. Numărul beneficiarilor (familii) cărora s-a acordat ajutor bănesc în cadrul Sprijinului familial secundar și primar a fost de 1281 familii în sumă de 1379800 lei; numărul beneficiarilor de Sprijin familial secundar și primar include 862 de familii.

Extinderea Centrelor Comunitare pentru Copii și Tineri oferă posibilitate familiilor și copiilor acestora de a participa gratuit în cadrul cercurilor sportive și activitățile artistice. Prin urmare, în prezent, de serviciile acestor centre beneficiază 3894 de copii, iar 103 copii au beneficiat de plasament planificat.

Totodată, Direcţia generală pentru protecţia drepturilor copilului a acordat ajutor în consilierea copiilor familiilor refugiate din Ucraina.

Primăria Municipiului Chișinău va depune eforturi şi în continuare, pentru sprijinirea familiilor  social - vulnerabile, pentru un nivel de trai satisfăcător, pentru creșterea calității vieții familiilor, cu axare pe domeniile: educaţie, sănătate şi asistenţă socială.