Pagina oficială a Municipiului Chișinău

Târg de ghidare în cariere pentru elevi și tineri „Școala Orașului Verde”

   1430

 Stimați reprezentanți ai comunității civile și educaționale!

 Direcția Generală Educație, Tineret și Sport a Consiliului municipal Chișinău sub egida Primăriei municipiului Chișinău, are deosebita plăcere să Vă invite în acest week-end, 14-15 Mai 2022, la prima ediție a Târgului de ghidare în carieră pentru elevi și tineri „Școala Orașului Verde".

În cadrul evenimentului părinții și pedagogii vor avea posibilitatea să participe la training-uri destinate acordării suportului pentru tineri în alegerea parcursului profesional.

Totodată, elevilor le va fi propus să completeze un chestionar, datorită căruia vor putea afla ce domenii de activitate li se potrivesc în funcție de domeniul de interes al acestora.

 De asemenea, vor fi prezentate expoziții de lucrări cu tematică ECO, a  zonelor verzi prietenoase mediului, activități energizante pentru întreaga familie, prezentări de pertinențe spre valorificarea potențialului ecologic al zonei, vor fi oferite exemple de bune practici, care ar putea fi valorificate de instituțiile de învățământ pentru promovarea ecologizării.

 Quest-urile, jocurile intelectuale, târgul de produse eco realizate de către elevi vor contribui la crearea unei atmosfere prietenoase și deschise în aceste zile.

Nu ratați oportunitatea să petreceți timpul liber cu familia la natură, Vă așteaptă emoții pozitive, programe distractive, unde elevii  își vor prezenta lucrările din ceramică, arta din lemn, broderii şi multe altele.

Târgul de ghidare în carieră ,,Școala Orașului Verde" are și ca scop diseminarea bunelor practici, de aceea vă îndemnăm să schimbați mijlocul de transport clasic, pe cel alternativ, adică ecologic, pentru a te informa despre normele de siguranță în circularea cu bicicleta, dar și despre importanța transportului alternativ pentru mediu și sănătatea celor din jur.

Vă așteptăm pe toți cu mare drag, chiar dacă nu ați reușit să complelați chestionarul. Participarea la eveniment este absolut gratuită și este o investiție în evoluția personală absolut binevenită.

Atașat găsiți Agenda evenimentului, harta și link-urile către testimonialele filmate de către oficialități cu prilejul evenimentului Târgul de ghidare în carieră „Școala Orașului Verde"

Primăria municipiului Chișinău alături de Direcția Generală Educație, Tineret și Sport desfășoară activitățile de dezvoltare a competențelor ecologice pentru ecologizarea școlilor publice din municipiul Chișinău și promovarea învățământului dual pentru elevi, cu suportul proiectului „Promovarea Învățământului Profesional Tehnic pentru o Economie Verde" implementat de Agenția de Cooperare Internațională a Germaniei (GIZ) Moldova cu suportul financiar din partea Ministerului Federal pentru Cooperare Economică și Dezvoltare a Germaniei (BMZ) și a Agenției Elvețiene pentru Dezvoltare și Cooperare (SDC).