APL Chișinău a inițiat un dialog cu organizațiile internationale vizavi de oportunitățile de învățare pentru adulți

   1327

Învățarea pe tot parcursul vieții și în mod special, educația și învățarea adulților, sunt obiective care rămân mereu în atenția autorităților publice municipale, iar unul dintre partenerii în implementarea inițiativelor locale este DVV Internațional Moldova.

În cadrul unei întrevederi dintre Viceprimarul de ramură, Angela Cutasevici și directorul Regional DVV Internațional, Levan Kvatchadze, precum și Adela Scutaru-Guțu, Director DVV Internațional Moldova, a fost reconfirmată intenția de cooperare, iar în acest sens urmează să fie aprobat și un memorandum.

Părțile au convenit asupra necesității dezvoltării de proiecte privind oportunitățile de învățare pentru adulții din diferite grupuri sociale, iar în acest sens, APL Chișinău a încheiat deja reforma structurală a subdiviziunii de resort, măsură care va permite concentrarea eforturilor autorităților în materie de învățare pe tot parcursul vieții.

Viceprimarul Angela Cutasevici a reiterat interesul autorităților municipale în asigurarea unui progres economic şi social al comunității urbane, prin servicii şi oportunități accesibile de dezvoltare. Or, astfel de inițiative nu au beneficiat anterior de o abordare sistemică, de suportul autorităților publice locale, de aici și nevoia unei treceri graduale care să permită realizarea acestor deziderate.