Donație pentru Centrul Orășenesc al Tinerilor Naturaliști (COTN) din capitală, unde sunt integrați copiii refugiaților din Ucraina

   1487

Centrul Orășenesc al Tinerilor Naturaliști (COTN) din capitală a fost vizitat luni de reprezentanții Ambasadei Germaniei la Chișinău și ai Federal Agency for Technical Relief. Oaspeții au venit cu o donație sub formă de bunuri pentru a face mai performant și prietenos procesul cognitiv-distractiv de aflare a copiilor refugiați din Ucraina în tabăra centrului COTN.

Lotul de bunuri donate centrului conține tehnică computerizată, electrocasnice, articole birou, inventar sportiv, jucării, produse igienice și dulciuri.

La eveniment au participat viceprimarul capitalei, Angela Cutasevici, Andrei Pavaloi, șef adjunct al Direcției Generale Educație, Tineret și Sport a Consiliului municipal Chișinău și responsabili ai subdiviziunii municipale de profil.

Totodată, începând cu ziua de luni, 11 aprilie,  COTN a lansat etapa II a proiectului GREEN GATE „Primăvara pentru copiii din Ucraina". Astfel, începe integrarea copiilor familiilor refugiate din Ucraina în grupele COTN. Pentru aceste grupe a fost elaborat un program special de activități cognitiv-distractive, pe care copiii îl vor parcurge împreună, aflând mai multe unii despre alții și purtând o comunicare deschisă pe interesele tuturor. Copiii vor fi ghidați atât de cadrele didactice COTN cât și de părinții copiilor.

E de Menționăm că prima etapă a taberei COTN GREEN GATE „Primăvara pentru copiii din Ucraina", a fost realizată între 04 martie - 08 aprilie. În această perioadă de servicii educaționale în total au beneficiat 118 copii cu vârsta între 4 și 13 ani. Săptămânal pentru copii au fost organizate excursii, vizite la teatru, ieșiri în afara taberei. Între locațiile vizitate sunt: Grădina Zoologică, Muzeul Satului, Muzeul de Etnografie și Istorie, Biblioteca Mihai Eminescu, Grădina Botanică, Parlamentul RM, Teatrul Licurici, parcul de distracții din Valea Trandafirilor. Copiilor le-a fost oferită asistența specialiștilor calificați, ocupațiile fiind desfășurate în grupuri mici, într-o atmosferă confortabilă, favorabilă și prietenoasă. Tabăra a avut oaspeți Mendeleev-show, trupa CLOUNELLA, Teatrul Ion Creangă.

Centrul Orășenesc Al Tinerilor Naturaliști este o instituție de învățământ extrașcolar, unica în republică axată direct pe educația ecologică a copiilor. În instituție își fac studiile 1367 copii cu vârsta între 6 și 19 ani. În cadrul COTN activează 31 cadre didactice.