Viceprimarul Angela Cutasevici, împreună cu reprezentanți ai Ambasadei Germaniei la Chișinău, au vizitat tabăra pentru copii COTN GREEN GATE

   1249

Viceprimarul Angela Cutasevici, împreună cu reprezentanții Ambasadei Germaniei la Chișinău, a efectuat luni o vizită de lucru la Tabăra Centrului Orășenesc al Tinerilor Naturaliști (COTN) GREEN GATE din capitală.  

Oaspeții au asistat la activități și au comunicat cu părinții copiilor, pentru a se asigura că cei mici beneficiază de cele mai bune servicii și că-și petrec timpul interesant.

Tabăra de zi „GREEN GATE - Primăvara 2022" a fost organizată de Direcția generală educație, tineret și sport (DGETS), în cadrul Centrului orășenesc al tinerilor naturaliști pentru copiii din familiile refugiaților. Instituția și-a început activitatea pe 10 martie 2022.

În prezent, în cadrul Centrului activează 3 grupe a câte 18-20 copii, care au manifestat interes față de creația plastică, modelaj artistic și ecodesign.

Tot aici vin copiii interesați de horticultură și floricultură, apicultură și plante medicinale, floristică, lucru cu materiale naturale, design de landșafturi, zoologie și desigur ecologie.

Acest program este dedicat copiilor cu vârstă cuprinsă de la 5 până la 12 ani a familiilor de refugiați din Ucraina și este gratuit.

Oaspeții și-au exprimat convingerea că Centrul Orășenesc al Tinerilor Naturaliști reprezintă o ușă deschisă spre cunoașterea lumii științelor naturale.

Centrul Orășenesc al Tinerilor Naturaliști (COTN) este o instituție publică de învățământ extrașcolar din subordinea Direcției Generale Educație Tineret și Sport a Consiliului municipal Chișinău, ce oferă servicii educaționale gratuite copiilor și tinerilor de la 5 la 21 de ani.