Șeful dipomației italiene în vizită la Centrul de triere și plasament de urgență pentru refugiați din capitală (VIDEO)

   1903

Ministrul Afacerilor Externe și Cooperării Internaționale al Republicii Italiene, Luigi Di Maio, a vizitat astăzi Centrul de triere şi plasament de urgență pentru refugiații din Ucraina, entitate gestionată de Primăria municipiului Chișinău.

Șeful diplomației italiene a fost însoțit de Primarul General, Ion Ceban, care l-a informat despre serviciile oferite de municipale refugiaților ucraineni la cele două pavilioane amenajate pe teritoriul C.I.E. „Moldexpo”.

Luigi Di Maio a adresat mulțumiri Primăriei Chișinău, voluntarilor, precum și întregului personalul implicat în crearea condițiilor necesare refugiaților, în special mamelor cu copii minori, oamenilor în etate și persoanelor cu necesități speciale.

În context, pentru acordarea sprijinului medical necesar, partea italiană a pus la dispoziția refugiaților o clinică mobilă, care, la necesitate, va putea fi direcționată către alte centre de plasament din capitală.

Totodată, au fost donate 100 cutii cu produse alimentare, care vor fi distribuite refugiaților.

La rândul său, Primarul General a ținut să mulțumească tuturor oficialilor, partenerilor, asociaților de business, agenților economici, cetățenilor și voluntarilor care nu sunt indiferenți față de situația cetățenilor ucraineni refugiați în Chișinău.