Primarul General, Ion Ceban, a avut o întrevedere cu înalți demnitari din Parlamentul României

   1679

Primarul General, Ion Ceban, a avut miercuri o întrevedere cu Președintele Camerei Deputaților, Marcel Ciolacu și cu Vicepreședintele Senatului României, Paul Stănescu.  

În cadrul discuțiilor, Primarul de Chișinău a mulțumit liderilor Parlamentului din România pentru suportul oferit de statul vecin Republicii Moldova, în diferite domenii, inclusiv infrastructură, educație, social, cultură etc.

Totodată, în calitatea sa de vicepreședinte al Congresului Autorităților Locale din Moldova (CALM), Ion Ceban a ținut să mulțumească părții române din numele tuturor primarilor pentru grantul în valoare de 100 de milioane de Euro, destinat realizării de noi proiecte și programe în beneficiul cetățenilor Republicii Moldova.

În cadrul aceleiași întrevederi au fost abordate și alte subiecte, inclusiv despre multiplele colaborări și proiecte pe care le are municipiul Chișinău cu diverse orașe și regiuni din România. În acest context, Primarul General a pledat pentru extinderea acestor inițiative în Chișinău și în suburbii.

În altă ordine de idei, Ion Ceban s-a referit la subiectul privind lansarea și perspectivele Mișcării Alternativa Națională (MAN), dar și cel privind potențialul de colaborare al capitalei cu partea română.