Primarul General, Ion Ceban, a avut o întrevedere cu Președintele Consiliului Județean Buzău

   1781

Primarul General, Ion Ceban, împreună cu delegația de la Chișinău care se află în aceste zile în România, a avut marți o întrevedere cu Președintele Consiliului Județean Buzău, Petre Emanoil Neagu. Cei doi oficiali au susținut împreună o conferință de presă, unde au informat despre proiectele comune desfășurate deja la Chișinău, cu suportul Județului Buzău și anume: reabilitarea scuarului din strada Nicolae Titulescu, sectorul Botanica, pentru care au fost donați 2 milioane de lei moldovenești.

De asemenea, Primarul de Chișinău s-a referit și la proiectele care urmează să fie realizate pe parcursul anului curent, cu susținerea colegilor de peste Prut.

Ion Ceban a ținut să mulțumească personal Președintelui Consiliului Județean Buzău, Emanoil Neagu și consilierilor, care au aprobat recent pentru Chișinău alți 8 milioane de lei moldovenești, pentru obiective de infrastructură, ce urmează a fi realizate în sectoarele Botanica și Buiucani.

Unul dintre proiectele care urmează să fie începute se referă la reabilitarea Scuarului Catedralei Mitropolitane, din centrul orașului.

De asemenea, în primăvara curentă, la Chișinău se propune organizarea unei ședințe comune cu membrii Consiliului Județean Buzău și preturile de sector.

E de menționat că, grație bunei colaborări dintre municipiul Chișinău și Județul Buzău, anul trecut au fost organizate „Zilele Chișinăului la Buzău", eveniment care se propune a fi continuat și în 2022.

Colaborarea fructuoasă dintre Chișinău și Buzău are loc în baza Acordului de cooperare semnat anul trecut între cele două autorități ale administrației publice locale.