Municipiul Chișinău și-a propus să obțină titlul „Capitala Europeană a Tineretului 2025"

   2071

Primăria municipiului Chișinău a decis să depună candidatura orașului Chișinău pentru obținerea titlului de Capitala Europeană a Tineretului 2025.

Astfel, tinerii de la Centrul Municipal de Tineret Chișinău de comun cu Direcția generală educație, tineret și sport vor pregăti și înainta setul de documente în acest sens către Forumul European al Tineretului până la 21 februarie, curent. 

În context, Primarul General, Ion Ceban, a menționat că obținerea titlului „Chișinău - Capitala Europeană a Tineretului 2025" este o prioritate în anul 2022 pentru municipalitate. 

De asemenea, edilul a reiterat despre angajamentul autorităților municipale în anul curent, prin care a fost majorat esențial bugetul pe componenta de tineret, iar în perioada următoare vor fi lansate mai multe programe care vin să ofere suport financiar pentru tineri, inclusiv prin crearea centrelor de tineret în toate sectoarele capitalei.

Titlul de Capitala Europeană a Tineretului este oferit în cadrul concursului organizat de către Forumul European al Tineretului unui oraș câștigător pe parcursul unui an, iar în capitala europeană a tineretului urmează a fi organizate mai multe activități și programe pentru tineret care ar avea drept scop mobilizarea sectorului de tineret cât și a tuturor actorilor cheie implicați în domeniu. 

E de menționat că în 2021, în cadrul aceleiași competiții, municipiul Chișinău s-a clasat în topul celor 4 orașe finaliste alături de (Ghent, Lviv și Veszprem), pentru obținerea titlului de Capitala Europeană a Tineretului 2024.