Lansarea Ghidului de utilizare a Bibliotecii Digitale „Educație online"

   2142

Primăria municipiului Chișinău informează că miercuri a fost lansat în format online Ghidul de utilizare a Bibliotecii Digitale „Educație online" (www.educatieonline.md). La reuniunea desfășurată în două sesiuni au participat cca 1200 de cadre didactice.

În deschiderea evenimentului au participat cu mesaje de salut responsabili de la Direcția generală educație, tineret și sport, formatori ai Platformei online și viceprimarul de ramură Angela Cutasevici.

Ghidul de utilizare a Bibliotecii Digitale „Educație online" conține instrucțiuni cu privire la controlul accesării materialelor, cum pot fi găsite resursele video, descărcarea manualelor digitale, utilizarea activităților interactive pentru elevi. Tot aici sunt exemple de proiectare didactică, de scurtă și de lungă durată. De asemenea, în Ghid sunt incluse scenarii didactice în baza diverselor tipuri de lecții.

Viceprimarul pe probleme sociale, Angela Cutasevici, a menționat în cadrul deschiderii evenimentului că platforma „Educație online.md" este un exemplu de muncă în echipă, o coeziune de idei și forțe, un răspuns pentru expresia unei nevoi stringente de la începutul perioadei pandemice, când era necesară o alternativă pentru învățământul la distanță și un suport pentru cadrele didactice. Potrivit viceprimarului, în prezent, biblioteca digitală se extinde ca și conținut, iar produsul final va fi de un real folos atât pentru angajații sistemului educațional, dar și pentru elevi și părinți.

În context, șeful adjunct al DGETS, Daniela Munca-Afteniev, a ținut să remarce că, Codul Educației specifică că la nivel național pot fi organizate biblioteci școlare virtuale cu funcții de e-learning, iar „educatieonline.md" este un exemplu bun de asemenea resurse educaționale. Platforma este adresată tuturor cadrelor didactice din republică, cadrelor manageriale, dar și părinților și elevilor.

Potrivit sursei citate, Ghidul de utilizare a bibliotecii digitale este în format de lucru, urmând a fi completat în continuare și că poate fi utilizat de profesori la diferite etape de lucru: predare/învățare/evaluare.

Până în prezent, „Educație online.md" a fost accesată de peste 5 milioane de ori, atât de utilizatori din Republica Moldova cât și de peste hotare.