Pagina oficială a Municipiului Chișinău

Inaugurarea scuarului tinerilor din capitală

   1489

Primăria municipiului Chișinău informează ca duminica, 21 noiembrie, a.c., a fost inaugurat scuarul tinerilor din capitală.  

Obiectivul este amplasat pe teritoriul Centrului Municipal de Tineret (CMT), iar amenajarea acestuia reprezintă o investiție realizată de către municipalitate prin intermediul Programului „Buget Civil Chișinău" ediția 2021. Costul implementării proiectului este de circa 600 mii lei.

În cadrul proiectului au fost executate lucrări de amenajare a teritoriului cu gazon artificial și a gardului de perimetru, instalarea mobilierului urban (bănci si coșuri de gunoi), a unui foișor și a scenei, precum și mese pentru tenis și spațiu pentru activități în aer liber. 

La fel, căile de acces către scuar au fost reabilitate.

Prezent la evenimentul de inaugurare, Primarul General, Ion Ceban, a menționat că prin amenajarea acestui spațiu, CMT va fi vizitat de mai mulți tineri, care vor putea folosi acest loc pentru recreere, cât și pentru organizarea diferitor activități interactive. In acest sens, edilul capitalei a declarat ca autoritățile și-au propus majorarea bugetului pentru tineri, inlcusiv a proiectelor din acest domeniu.

De asemenea, în cadrul evenimentului de astăzi a fost organizat un târg de oportunități pentru tineri.

Centrul Municipal de Tineret este vizitat zilnic de circa 50 de tineri, în total având peste 5000 de beneficiari.