Pagina oficială a Municipiului Chișinău

În capitală s-a desfășurat o amplă acțiune de plantare a arborilor

   1375

Primăria municipiului Chișinău informează că sâmbătă, în sectoarele capitalei, s-a desfășurat o nouă acțiune de plantare a circa 6600 de arbori, cu participarea comunități. De această dată s-au mobilizat tinerii, voluntarii și sportivii, care vor să contribuie la amenajarea şi înverzirea oraşului.

Autoritățile au pus la dispoziție participanților materialul săditor, hârlețe, găleți și apă. Printre speciile de arbori care au fost astăzi plantaţi sunt: frasin, paltin, mesteacăn, salcie şi tei.

Astfel, de rând cu serviciile municipale specializate la acțiune au luat parte și tinerii din cadrul Ligii Naționale a Tineretului, voluntarii Centrului Municipal de Tineret Chişinău şi din cadrul Proiectului verde.md, reprezentanții Clubul Sportiv ,,GARUDA", echipa de voluntari ,,Căutarea oamenilor dispăruţi" şi reprezentanţii Organizaţiei ,,Tinerii Iubesc Moldova".

În paralel şi preturile de sector au mobilizat doritorii de a participa la acţiunile de înverzire a plaiului identificând mai multe locaţii în acest sens.

Primarul General, Ion Ceban, a participat de dimineață în cadrul acțiunii de plantare a arborilor, în perimetrul Parcului „La Izvor", sectorul Buiucani. De asemenea, edilul capitalei a mers și in zonele verzi din sectoarele Râșcani, Ciocana și Centru selectate pentru acțiuni similare.

În context, edilul capitalei a mulțumit tuturor celor care, necondiţionat, se implică în cadrul Campaniei municipale de plantare a copacilor, chiar dacă e week-end, menționând că sâmbăta trecută, pe spaţiile verzi din oraş au fost plantaţi cca 6000 de arbori și arbuști.

E de menționat că, în cadrul în campaniei de înverzire din toamna curentă, în capitală urmează a fi plantați peste 22 mii de puieții. Anul trecut, în Chișinău au fost plantați circa 65 de mii de arbori.