Pagina oficială a Municipiului Chișinău

În perioada 26-31 octombrie 2021, Centrul Municipal de Vaccinare (din str. P. Rareș, 18) are program extins de activitate

   1171

Primăria municipiului Chișinău informează că în perioada 26-31 octombrie 2021, Centrul Municipal de Vaccinare, amplasat pe adresa str. Petru Rareș, 18, va activa cu program extins, între orele 08:00 și 20:30.

Cetățenii pot merge să se imunizeze fără programare prealabilă, având cu sine doar buletinul de identitate.

Amintim că în municipiul Chișinău rata de vaccinare antiCOVID-19 cu ambele doze constituie 36%. Totodată, e de menționat că cea mai mare rată de imunizare se atestă în rândul grupurilor profesionale: cadre medicale și angajați ai instituțiilor de învățământ (cca 96%).

Primarul General, Ion Ceban, a menționat că în capitală este cel mai bine organizată infrastructura de vaccinare împotriva infecției COVID-19, astfel că cetățenii sunt îndemnați în continuare să se imunizeze, pentru a se asigura de sănătatea lor și a apropiaților, cu evitarea formelor grave ale maladiei și a decesului.

Capacitatea Centrului Municipal de Vaccinare este de 1200 persoane pe zi. Totodată, precizăm că în municipiul Chișinău activează și cele 70 de puncte de imunizare din cadrul centrelor medicilor de familie. Avem și două puncte mobile: troleibuz și autobuz, care se deplasează în sectoarele capitalei și în suburbii, pentru vaccinarea antiCOVID-19.

Mai mult, în sprijinul persoanelor cu dizabilități, activează echipe mobile de vaccinare la domiciliu, din care fac parte specialiști din cadrul asistenței medicale primare.