Pagina oficială a Municipiului Chișinău

Convocarea în ședință comună a Comisiei pentru situații excepționale și a Comisiei pentru sănătate publică a municipiului Chișinău

   1411

Primarul General, Ion Ceban, a convocat luni într-o ședință comună Comisia pentru situații excepționale a municipiului Chișinău și Comisia pentru sănătate publică a municipiului Chișinău, unde au fost discutate problemele acute cu care confruntă municipalitatea în prezent, pe aspectul situației pandemice prin infecția COVID-19, livrarea agentului termic în capitală și ajutorarea locatarilor de la mansarda din str. Ion Pelivan 17/3, care a ars sâmbătă în incendiu.

Comisia extraordinară de sănătate publică a municipiului Chișinău a venit cu solicitarea de la autoritățile de stat, pentru asigurarea amplasării unei stații de alimentare cu oxigen a Centrului COVID-19 Chișinău de la CIE „Moldexpo", care este cel mai mare spital de profil din republică; susținerea Ministerului Sănătății pentru deschiderea de noi spații de spitalizare pentru pacienții infectați cu COVID-19, în condițiile când instituțiile municipale nu mai dispun de locuri libere pentru pacienții cu forme grave ale bolii; prezența angajaților poliției în mijloacele de transport public și în stații, pentru a asigura purtarea măștilor de către pasageri și evitarea situațiilor de conflict vizavi de respectarea măsurilor antiepidemice.

Cât privește situația sinistraților din sectorul Buiucani, care au rămas fără locuințe în urma incendiului din 23 octombrie, a c., APL Chișinău a decis că toate cele 20 de familii să primească suma investită la achiziționarea apartamentului, precum și câte 50 mii lei pentru mobilier (bunuri personale care au fost distruse de foc). Persoanele respective sunt cazate în cămine și sunt asigurate cu haine și hrană. Zilele trecute, serviciile municipale au intervenit la fața locului după incendiu. Totodată, municipalitatea anunță că mansarda nu poate fi restabilită din cauză că acolo nu pot fi asigurate măsuri de siguranță.

Cu referire la livrarea agentului termic în instituțiile sociale și în fondul locativ, responsabilii de la Î.S. „Termoelecvtrica" S.A au informat că în prezent sunt conectați 1030 de consumatori din totalul de 4400, iar pentru ziua de luni există cereri pentru încă de la 500 de consumatori.