Pagina oficială a Municipiului Chișinău

Aprobarea Regulamentului privind organizarea și funcționarea terenurilor de fotbal cu gazon artificial din cadrul instituțiilor de învățământ municipal

   1796

Primăria municipiului Chișinău a stabilit modul de utilizare a terenurilor de fotbal cu gazon artificial din cadrul instituțiilor de învățământ primar și secundar din capitală, prin aprobarea unui Regulament în acest sens.

Documentul a fost aprobat de Consiliul municipal Chișinău și stabilește normele de organizare și funcționare a terenurilor de fotbal, întreținerea acestora, modalitatea desfășurării activităților sportive, colectarea veniturilor din prestarea serviciilor de profil, precum și obligațiunile persoanelor responsabile de salubrizarea și buna gestionare a acestora.

Regulamentul a fost elaborat în scopul realizării prevederilor Curriculumului „Educație fizică" pentru clasele primare și Curriculumului „Clase specializate de fotbal", pentru clasele gimnaziale, organizării orelor de antrenament, lecțiilor de educație fizică și a competițiilor sportive.

Respectarea prevederilor Regulamentului este obligatorie pentru administrația instituțiilor, a personalului responsabil de întreținere și salubrizare, a cadrelor didactice, elevi, părinți, sportivi, spectatori etc. Iar pe terenul de fotbal vor avea loc doar activități cu caracter sportiv. De asemenea, activitățile desfășurate pe stadion, în afara programului didactic, vor fi supravegheate de personalul instituției.

În cadrul aceleiași ședințe, consilierii municipali au stabilit că pe terenul de fotbal vor avea acces liber toți copii, pe parcursul anului, între orele 08:00-20:00, conform unui grafic aprobat în acest sens cu administrația instituției de învățământ. Totodată, la intrarea pe teren va fi afișat orarul de activitate, conform categoriilor de vârstă.

E de menționat că pe parcursul anului 2021, APL Chișinău a inițiat în colaborare cu Federația Moldovenească de Fotbal (FMF) lucrările de reparație a șase terenuri de fotbal din cadrul instituțiilor municipale de învățământ: LT „Nicolae Iorga", LT „George Călinescu", LT „Liviu Deleanu", dintre care obiectivele de la LT „Mihai Viteazul", LT „Gaudeamus" și LT „N. Gogol" au fost deja date în exploatare.  

Totodată, în următorii 2 ani, municipalitatea prevede amenajarea a încă 40 de terenuri de fotbal cu gazon artificial din cadrul instituțiilor de învățământ secundar, ciclul II din municipiu Chișinău, în colaborare cu FMF.