Plantarea „Aleii Liceenilor 2021"

   1547

Primarul General, Ion Ceban, a participat astăzi alături de elevii mai multor licee din capitală la plantarea „Aleii Liceenilor 2021" în scuarul amenajat pentru memoria victimelor catastrofei de la Cernobîl din parcul Valea Trandafirilor.

Materialul săditor, 80 de arbori și arbuști, a fost crescut, îngrijit și pregătit de elevii Centrului Orășenesc al Tinerilor Naturaliști a Direcției Generale Educație, Tineret și Sport. 

Astfel, elevii alături de angajații municipalității au învățat în practică cum să fie sădiți copacii.

Edilul capitalei a menționat că este un gest extraordinar din partea elevilor din municipiul Chișinău, iar activitatea face parte din proiectul ecologic „Aleea liceenilor - 2021", consacrat aniversării a 585 de ani de la întemeierea Chișinăului.
„Sunt recunoscător și admir acești minunați elevi și dascălii care i-au îndrumat să susțină inițiativele frumoase pentru municipiul Chișinău", a declarat Ion Ceban.

Implicarea în proiect le oferă posibilitatea elevilor să creeze o istorie frumoasă a orașului, să ofere un bun exemplu următoarelor generații, iar întreaga comunitate să beneficieze de roadele acțiunii lor.

Municipalitatea va organiza în perioada următoare mai multe acțiuni de plantare a arborilor pe întreg teritoriul Chișinăului. Pe parcursul anului trecut au fost plantați circa 65 de mii de copaci.