Pagina oficială a Municipiului Chișinău

Proiectele realizate în suburbii în anul 2021, cu finanțare din bugetul municipal

   1933

Primăria municipiului Chișinău informează că pe parcursul anului curent, municipalitatea a investit resurse financiare substanțiale pentru realizarea proiectelor investiționale în suburbiile capitalei.

Acestea se referă la reabilitarea clădirilor instituțiilor din domeniul educațional: școli și grădinițe, construcția/reparația edificiilor de menire socială/culturală, amenajarea terenurilor de sport și a celor de joacă pentru copii, reparația străzilor și drumurilor de acces, construcția rețelei de apă și canalizare, reabilitarea iluminatului stradal/strămutarea liniilor aeriene de electricitate, achiziționarea vehiculelor pentru transportarea elevilor, precum și pentru asigurarea serviciului public de transport local etc.

În cadrul unei ședințe de planificare, cu participarea Primarului General și a edililor din suburbii, participanții și-au exprimat satisfacția în legătură cu schimbările pozitive care au loc în localitățile lor. Acestea se referă la reparația edificiilor școlare, preșcolare și de menire social - culturală, îmbunătățirea serviciului de transport, prin suplinirea rutelor municipale cu unități noi, proiecte de construcție sau reabilitare a apeductelor și canalizării, construirea gazoductelor etc.

Ion Ceban a solicitat primarilor din suburbii să pregătească listele privind proiectele investiționale pentru anul 2022 și totodată să asigure continuarea proiectelor începute deja.

În bugetul municipal pe anul 2021 au fost prevăzuți 145 milioane de lei pentru realizarea proiectelor în suburbii. În context, e de menționat că în anul 2020, pentru suburbii au fost alocați 100 milioane lei, fiind realizate zeci de proiecte de infrastructură.