Pagina oficială a Municipiului Chișinău

Platforma „Educație online.md" este integrată în procesul obișnuit de predare

   1562

Primăria municipiului Chișinău informează că în anul nou de învățământ 2021-2022, platforma digitală de învățare „Educațieonline.md", este integrată în procesul obișnuit de predare-învățare, iar din luna septembrie, a.c., numărul de accesări zilnice a platformei a crescut substanțial: cca 40 de mii, inclusiv 20 mii de accesări în Chișinău.

Cei mai mulți utilizatori ai site-ului (conform aplicației Google analitics) sunt din Republica Moldova, urmat de România, Ucraina, SUA, Germania, Marea Britanie, Rusia, Franța etc. (conaționalii noștri care s-au stabilit peste hotare).

Totodată, cele mai vizualizate lecții online în limba română sunt cele de matematică, clasele I-IV, cu cca 20 mii de accesări, iar în limba rusă cea mai vizualizată materie este chimia.

E de menționat că pe platforma „educatieonline.md"  a fost integrat și modulul „Singur online", care poate fi accesat la categoria „Lecții filmate".

În prezent, pe platformă sunt accesibile lecții online pentru tot anul de studii, pentru toate treptele de școlarizare: clasele I-XII, la toate disciplinele, inclusiv profil real/profil umanist (învățământ general), în limbile română și rusă.  

Scopul proiectului este de a asigura accesul liber și neîngrădit la lecții produse video de cei mai buni profesori din țară, create pentru toți elevii după un standard înalt al calității.

„Educatieonline.md" este o inițiativă a Primăriei Municipiului Chișinău, în colaborare cu Ministerul Educației, Culturii și Cercetării al Republicii Moldova.