Pagina oficială a Municipiului Chișinău

Consiliul municipal Chisinau va audia în cadrul ședinței de astăzi o informație cu privire la Mina Chișinău

   1666

Primăria municipiului Chișinău informează că recent reprezentanții municipalității au întreprins o vizită de lucru la S.A. „Mina Chișinău".

Grupul format din membrii ai executivului și consilieri municipali au efectuat un tur prin galeriile subteranei, fiind ghidați de administrația întreprinderii.

Totodată, vizita pe teren a reprezentanților APL Chișinău s-a axat pe evaluarea situației existente și constatarea tuturor problemelor ce ar putea afecta buna funcționare a minei de calcar.

E de menționat că în prezent apa care se acumulează în unele galerii este extrasă din mină și folosită de către regiile municipale.

Anterior a fost elaborat și un studiu de fezabilitate ce ar permite municipalității să evalueze care este situația reală din zona de extracție.

Totodată, documentul realizat în acest sens, are scopul de a demonstra riscurile ce pot apărea, precum și modul de intervenție al municipalității pentru a preveni și a nu admite acest lucru. 

Astfel, implementarea rezultatelor studiului, dar și deciziile favorabile ale Consiliului municipal Chișinău vor permite identificarea soluțiilor și surselor financiare necesare pentru menținerea acestui obiectiv in stare bună de funcționare.

În context, unii consilieri municipali au venit cu propunerea de a investi surse din bugetul municipal sau identificarea altor metode de finanțare, pentru ca Mina Chișinău să poată deveni un obiectiv turistic.

S.A. „Mina Chișinău" se ocupă cu extragerea pietrei calcaroase și a fost înființată în anul 1969. Obiectivul se află la periferia Chișinăului, în sectorul Rîșcani și este în stare de funcționare.