Pagina oficială a Municipiului Chișinău
  • Prima
  • /
  • Astăzi în oraș!
  • /
  • Comunicate de presă
  • /
  • Reprezentanții proiectului „MOVE IT like Lublin - a Chisinau Sustainable Development Initiative” au participat la Săptămâna Europeană a Transportului Sustenabil

Reprezentanții proiectului „MOVE IT like Lublin - a Chisinau Sustainable Development Initiative” au participat la Săptămâna Europeană a Transportului Sustenabil

   2453

În perioada 17-22 septembrie, a.c., la Lublin, Polonia, s-a desfășurat Săptămâna Europeană a Transportului Sustenabil, cu genericul „Utilizează mobilitatea durabilă. Ai grijă de sănătate!", care încurajează autoritățile locale să promoveze formele alternative de transport ecologic.

Ediția din acest an a „Săptămânii Europene a Mobilității" s-a desfășurat în cadrul proiectului „MOVE IT like Lublin - a Chisinau Sustainable Development Initiative", cofinanțat de Uniunea Europeană.

La deschiderea oficială a evenimentului a participat Primarul orașului Lublin, Krzysztof Żuk,  managerul proiectului „MOVE IT like Lublin - a Chisinau Sustainable Development Initiative", Octavian Lungu și directorul general al Î.M. „Regia Transport Electric Chișinău", Dorin Ciornîi, în calitate de parteneri ai evenimentului.

Managerul proiectului „MOVE IT like Lublin - a Chisinau Sustainable Development Initiative", Octavian Lungu, a ținut să remarce în discursul său că Proiectul de modernizare a transportului public din Chișinău este realizat cu suportul financiar al Uniunii Europene, dar și datorită deschiderii autorităților publice locale ale orașului Lublin, pentru care a adresat mulțumiri Primarului Krzysztof Żuk. „Lublinul este un exemplu demn de urmat, în sensul schimbărilor produse în ultimii ani, dar și un model de inspirație. Această vizită reprezintă un prim pas în procesul de transfer al bunelor practici europene către Chișinău, în domeniul mobilității urbane", a mai menționat Octavian Lungu.

Rolul orașului Lublin este de a transfera cunoștințe și experiență în domeniul transportului urban durabil către partenerii din municipiul Chișinău.

În anul 2022, în municipiul Chișinău urmează a  fi organizată Săptămâna Europeană a Mobilității, în cooperare cu reprezentanții orașului Lublin.