Pagina oficială a Municipiului Chișinău

Municipalitatea invită producătorii autohtoni de fructe la o masă rotundă, pentru a discuta condițiile de achiziționare a merelor pentru elevi

   1721

Primăria municipiului Chișinău informează că joi, 23 septembrie 2021, ora 11:00, în Sala de Ședințe a CMC va avea loc o reuniune comună a responsabililor municipali și a fermierilor (producători autohtoni), în contextul inițiativei Primarului General, Ion Ceban, de a asigura elevii de la școlile din municipiul Chișinău cu mere proaspete și, respectiv, de a susține producătorii autohtoni de fructe, care nu au unde să-și comercializeze marfa.  

Ședința are scopul de a discuta cu agenții economici condițiile de contractare pentru aprovizionarea cu mere proaspete a elevilor din instituțiile de învăţământ primar şi secundar din municipiul Chișinău, clasele I - XII.

Direcţia Generală Educaţie, Tineret şi Sport a Consiliului municipal Chişinău examinează posibilitatea acordării în anul școlar curent 2021-2022, a merelor proaspete elevilor claselor I-XII, gratuit, în lunile septembrie-octombrie.

Producția ce urmează a fi achiziționată trebuie să corespundă rigorilor impuse de cadrul legal. Merele trebuie să fie întregi, curate, sănătoase, fără urme de atacuri de boli şi dăunători, fără miros sau gust străin, cu greutatea de 150 grame, însoțite de acte ce confirmă calitatea produselor.

Ședința va avea loc cu prezență fizică și cu respectarea normelor de prevenire a răspândirii infecției COVID-19.