Pagina oficială a Municipiului Chișinău

Inaugurarea după reparație capitală a două secții din cadrul Asociației Medicale Teritoriale Centru (VIDEO)

   1960

Primăria municipiului Chișinău informează că luni au fost inaugurate, după reparație capitală, două secții ale IMSP Asociația Medicală Teritorială Centru, unde activează medici de familie. Lucrările au constat în reabilitarea sălilor de tratament și a celor de triaj, birourile medicilor și zonele de așteptare pentru pacienți. De asemenea, au fost schimbate rețelele inginerești și ușile. Costul lucrărilor este de 1,5 milioane de lei, bani alocați din bugetul municipal.

La eveniment a participat Primarul general, Ion Ceban, viceprimarul pe probleme sociale, Angela Cutasevici, Pavel Rusu, Pretor al sectorului Centru, șeful interimar al Direcției generale asistență socială și sănătate, Boris Gîlca, directorul IMSP AMT Centru, Adela Glavan, angajații instituției, ziariști etc.

Primarul General, Ion Ceban, a menționat că pentru municipalitate și pe vreme de pandemie, este prioritară îmbunătățirea condițiilor de acordare a asistenței medicale, precum și cele de activitate ale medicilor. În acest sens, în anul 2021 au fost făcute investiții în secțiile de terapie intensivă a mai multor instituții spitalicești, au fost deschise secții noi și au fost dotate cu utilaj medical. „Investim practic în toate instituțiile din municipiu. Și vrem să avem condiții mai bune atât pe partea de logistică, infrastructură sau echipamente, inclusiv la Spitalul „Sfânta Treime”, „Gheorghe Paladi”, la Spitalul municipal de ftiziopneumologie, Spitalul „Sf. Arhanghel Mihail” etc.”, a mai spus Ion Ceban.

În context, Directorul AMT Centru a menționat că după reabilitarea celor două secții ale instituției, calitatea serviciilor medicale acordate pacienților va crește. Birourile medicilor sunt dotate cu sisteme de aer condiționat, cu lămpi bactericide, oftalmoscoape etc. Adela Glavan a mai spus că în prezent, tot din surse municipale, se desfășoară lucrări de reparație a acoperișului la ambele blocuri ale AMT Centru, precum și la parter, unde au fost eliberate niște spații și unde va fi amenajată o zonă pentru pacienții cu COVID-19.

În cadrul IMSP AMT Centru activează cca 70 de medici și lucrători medicali, iar anual instituția este vizitată de cca două sute de mii de pacienți.