Pagina oficială a Municipiului Chișinău

Școala auxiliară nr.6 din Chișinău marchează 50 de ani de la fondare

   1714

Primăria municipiului Chişinău a oferit diplome pedagogilor care desfășoară activități didactice în cadrul Școlii auxiliare nr.6 din capitală, cu prilejul împlinirii a 50 de ani de la fondarea instituției educaționale.

Viceprimarul capitalei, Angela Cutasevici, pretorul sectorului Râșcani, Vlad Melnic și șeful adjunct al Direcției generale educație, tineret și sport, Andrei Pavaloi, au participat astăzi  la ceremonia aniversară a școlii pentru copii cu necesități speciale.

Angela Cutasevici a ținut să menționeze că pe durata activității instituția educațională a avut realizări și performanțe, iar cei mai experimentați pedagogi au dat speranțe copiilor, aceștia din urmă devenind oameni destoinici.

De asemenea, viceprimarul de ramură și responsabilii municipali s-au familiarizat cu activitățile desfășurate în cadrul instituției educaționale, programul de studii, subliniind că autoritățile publice locale vor depune eforturi în continuare pentru crearea condițiilor egale acestor copii.

Instituția a fost fondată în anul 1971 activând cu statut de școală auxiliară - internat. Începând cu anul 2015 recapătă denumirea de Școală auxiliară nr. 6, astfel instruirea elevilor este organizată conform curriculumului modificat. Elevii beneficiază de o alimentație de 3 ori pe zi, de servicii medicale primare, precum și de servicii educaționale extrașcolare prestate de către instituție (cercuri, secții sportive).