Primăria Chișinău a oferit diplome asistenților parentali profesioniști, la 21 de ani de la fondarea Serviciului

   1901

Primăria municipiului Chișinău a oferit diplome și cadouri asistenților parentali profesioniști care desfășoară această activitate timp de 10, 15 sau chiar 20 de ani, cu prilejul împlinirii a 21 de ani de la lansarea Serviciului de profil în municipiul Chișinău.  

Viceprimarul pe probleme sociale, Angela Cutasevici, a mers în vizită la familiile asistenților parentali profesioniști, care au în plasament minori aflați la evidența Direcției generale pentru protecția drepturilor copilului. Viceprimarul a fost însoțit de șeful Direcției generale pentru protecția drepturilor copilului, Sergiu Oceretnîi, șeful Direcției îngrijire alternativă și adopție, Olga Zaharia și consilierul municipal al fracțiuni PSRM, Ludmila Polodiuc.

Angela Cutasevici a ținut să menționeze că diplomele oferite de autoritățile municipale sunt acordate celor mai merituoși asistenți parentali profesioniști, care și-au dedicat acestei activități 10, 15 sau 20 de ani, în semn de înaltă recunoștință în educarea minorilor din plasament și dedicație profesională în domeniul protecției copilului. De asemenea, au fost oferite și cadouri (plăpumi și rechizite școlare).

În context, responsabilii municipali s-au familiarizat cu condițiile de trai ale copiilor, adaptarea celor mici în familia asistentului parental profesionist, colaborarea cu instituțiile educaționale etc.

Mai mult, viceprimarul s-a interesat de problemele și dificultățile cu care se confruntă asistenții parentali în activitatea lor curentă, subliniind că autoritățile publice locale vor depune eforturi în oferirea suportului necesar pentru dezvoltarea Serviciului.

În prezent, în cadrul Serviciului municipal de asistență parentală profesionistă sunt angajate 34 de persoane, care cresc și educă 36 de copii. În total, de serviciile asistenților parentali profesioniști au beneficiat 215 copii.

Asistența parentală profesionistă este un serviciu social specializat, care oferă copiilor îngrijire în familia unui asistent parental profesionist și presupune plasamentul acestora pentru o perioadă determinată, în timp ce părinții biologici se confruntă cu diverse probleme.