Pagina oficială a Municipiului Chișinău

Consolidarea relațiilor de colaborare dintre APL Chișinău și organizațiile etnoculturale cu statut local

   1413

Primăria municipiului Chișinău informează că reprezentanții asociațiilor etnoculturale cu statut local din municipiul Chișinău au fost convocați într-o ședință de lucru, unde s-a discutat despre activitățile prevăzute pentru anul curent și reactualizarea Planului de lucru al organizaților în raport cu APL.   

Reuniunea a fost prezidată de viceprimarul Angela Cutasevici și șefa interimară a Secției social umanitare și relații interetnice, Olesea Sîrghi.

Angela Cutasevici a trecut în revistă prioritățile APL Chișinău stabilite în raport cu organizațiile etnoculturale, inclusiv sistematizarea planurilor anuale, organizarea de mese rotunde, discuții despre identificarea și soluționării problemelor curente, monitorizarea și desfășurarea acțiunilor culturale, organizarea și desfășurarea Festivalului etniilor, elaborarea planului de acțiuni pentru următoarea perioadă etc.

Viceprimarul a subliniat despre necesitatea prezentării rapoartelor anuale privind acțiunile culturale desfășurate de către asociațiile etnoculturale cu statut local și a planului de acțiuni culturale, susținute financiar din bugetul municipal.

În context, Olesea Sîrghi a enunțat rigorile privind modul de prezentare către municipalitate a Planului de acțiuni al fiecărei entități de profil. Pe lângă activitățile preconizate de către asociații, se solicită suplimentar prezentarea informațiilor despre modalitatea de finanțare (în cazul în care pe lângă contribuția asociațiilor și a municipalității, mai sunt și alți parteneri), prezentarea impactului acțiunilor desfășurate, cu indicatori de rezultat. Totodată, a fost stabilit un termen pentru prezentarea Planului de acțiuni pentru semestrul II al anului 2021.

În cadrul aceleiași ședințe, responsabilii pe domeniul financiar din cadrul Primăriei au menționat despre posibilitatea de utilizare a surselor financiare primite din bugetul municipal, pentru organizarea de evenimente exclusive, pentru acțiuni ce promovează cultura, tradițiile și etniile respective.

Primăria și-a propus consolidarea relațiilor de colaborare cu organizațiile etnoculturale, iar pentru a facilita comunicarea s-a propus crearea unui grup pe rețelele de socializare, prin intermediul căruia membrii vor informa despre activitățile desfășurate, vor face schimb de informație, video, poze de la evenimente. La rândul său, Primăria va promova activitățile de interes public.