Pagina oficială a Municipiului Chișinău

Reabilitarea scuarului din str. Sarmizegetusa – str. Butucului – bd. Cuza Vodă

   2294

Primăria municipiului Chișinău informează că lucrările de reabilitare a scuarului din strada Sarmizegetusa - strada Butucului -  bulevardul Cuza Vodă, cu o suprafață de 4,4 ha, sunt în plină desfășurare.

În prezent se intervine la construcţia scenei şi amenajarea zonei de expoziţii. În paralel sunt executate lucrări de pozare a sistemului de irigare.

De asemenea, pe perimetrul scuarului și pe teritoriul acestuia sunt instalate borduri noi, iar de săptămâna viitoare va începe pavarea aleilor.

Lucrările de instalare a sistemului de iluminat şi pozare a reţelelor de apă şi canalizare pentru grupul sanitar au fost finalizate.

Proiectul de reabilitare a scuarului din strada Sarmizegetusa - str. Butucului -  bulevardul Cuza Vodă prevede reparația capitală a rețelelor inginerești, amenajarea aleilor pietonale și a trotuarelor, reabilitarea spațiilor verzi, instalarea sistemului de irigare și a celui de iluminat public, montarea camerelor de supraveghere video și a sistemului WI-FI.

De asemenea, în scuar va fi amenajat mobilier urban, o zonă de expoziții, un teren de fitness, un loc de joacă pentru copii, teren pentru plimbarea animalelor de companie, locuri pentru parcarea mașinilor, precum și un WC public.

Lucrările urmează a fi finalizate până la sărbătoarea Hramului orașului, 14 octombrie.