Pagina oficială a Municipiului Chișinău

Un cuplu din capitală a fost felicitat de municipalitate cu prilejul a 72 de ani de la oficierea căsătoriei

   1342

Reprezentanții Primăriei Chișinău au felicitat astăzi un cuplu din capitală care și-a sărbătorit 72 de ani din data oficierii căsătoriei. Autoritățile municipale au decis să facă acest gest, ca excepție, deoarece foarte puține cupluri ajung la asemenea vârstă venerabilă.

Vladimir și Nadejda Moscaliuc s-au cunoscut la școala parohială, pe care au frecventat-o ambii. Iar în 1949 s-au căsătorit. Au trăit vremuri grele, trecând prin război, foamete și colectivizare. Ambii provin din familii numeroase de la țară.  Ceea ce au obținut în viață se datorează muncii lor. Capul familiei a fost șofer, iar soția a activat în calitate de contabil.

Au crescut un fiu, iar acum se bucură și 2 nepoți. Acum au 92 și, respectiv, 94 de ani.

Sărbătoriții le-au mulțumit reprezentanților Primăriei Chișinău pentru cuvintele de felicitare în adresa lor, dar și pentru darurile oferite.

Amintim că recent, municipalitatea a anunțat că familiile longevive, care au împlinit 50, 60 și 70 de ani de la oficierea căsătoriei, în perioada pandemică prin COVID-19 (martie 2020 - prezent) și nu au avut posibilitatea să depună cereri din cauza restricțiilor impuse, pot depune actele necesare la Primărie, pentru a beneficia de ajutorul de 1000 de lei, acordat tradițional de autoritățile locale.