Pagina oficială a Municipiului Chișinău

Sâmbătă, la Palatul Republicii va avea loc maratonul de vaccinare antiCOVID-19 pentru rapelul cu Sputnik V

   1612

Primăria municipiului Chișinău informează că sâmbătă, 17 iulie 2021, la Palatul Republicii, între orele 07:00-18:00, va fi organizat Maratonul de vaccinare pentru rapelul cu serul  „Sputnik V", unde sunt așteptate cele cca 4 mii de persoane care s-au vaccinat pe 26 iunie, a.c., cu prima doză de vaccin rusesc.

La maratonul de mâine vor fi antrenate 250 de cadre medicale și organizate peste 30 de puncte de vaccinare. Capacitatea de imunizare va fi de cca 1000 de persoane pe oră.

Organizatorii maratonului de imunizare antiCOVID-19 vor pune la dispoziția oamenilor apă potabilă, corturi, scaune și WC-uri ecologice. De asemenea, vor fi echipe de prim-ajutor și de voluntari, iar zona de așteptare va fi securizată. 

Dacă la vreun moment dat se va forma un rând de așteptare, acesta va fi direcționat de-a lungul Palatului Republicii, pe strada București, iar apoi, după caz, cetățenii vor fi direcționați pe str. Nicolae Iorga, spre str. 31 August 1989.

Cei sosiți pentru vaccinare vor fi deserviți după principiul: primul venit, primul servit. Ordinea publică în zona de așteptare va fi asigurată de polițiști.