Semnarea Contractului de achiziționare a celor 100 de autobuze noi pentru municipalitate. (VIDEO)

   3909

Primăria municipiului Chișinău informează că astăzi a fost semnat contractul de achiziționare a 100 de autobuze noi pentru municipalitate.

Câștigătorul desemnat este Compania ISUZU, iar costul lotului de mașini este de cca 12,5 milioane de Euro. Termenul de garanție pentru noile autobuze este de 6,5 ani, perioadă în care producătorul va asigura și mentenanța acestora.

Primarul General, Ion Ceban, a ținut să precizeze că cele 100 de autobuze corespund celor mai înalte standarde de calitate, fiind dotate inclusiv cu sistem de aer condiționat, podea joasă cu platformă retractabilă, pentru a asigura călătorii confortabile pentru toți cetățenii municipiului.

Potrivit edilului, procedura de achiziție a fost una de durată, deși, grupul de lucru special creat în acest scop a muncit mult. „Dorința de a avea transport public de calitate ne-a mobilizat și ne-a făcut să mișcăm lucrurile din loc. Este o realizare comună a municipalității și a cetățenilor. Vom pleda și în continuare pentru creșterea standardelor  de viață a locuitorilor municipiului, astfel că până la finele mandatului ne propunem să modernizăm PUA și RTEC", a mai spus Ion Ceban.

Noile autobuze de model ISUZU urmează să ajungă la Chișinău până la finele anului curent, când vor fi distribuite pe rutele municipale, în oraș și în suburbii.

Până în toamnă, la Chişinău vor ajunge şi cele 58 de unități de transport cu parcurs, achiziționate de municipalitate, care vor fi repartizate suburbiilor.