Pagina oficială a Municipiului Chișinău

Un grup de străini care locuiesc la Chișinău au depus jurământul pentru obținerea cetățeniei Republicii Moldova

   2153

Primăria municipiului Chișinău informează că un grup de 17 persoane străine care domiciliază în municipiul Chișinău: ucraineni, ruși, libanezi, turci, sirieni, iordanieni etc. au depus astăzi jurământul pentru acordarea sau redobândirea cetățeniei Republicii Moldova, în prezența viceprimarului capitalei, Angela Cutasevici.

Solicitanții au citit jurământul, după care au sărutat drapelul de stat și au primit certificatele care atestă noul lor statut.

Angela Cutasevici i-a felicitat pe beneficiari cu ocazia evenimentului de dobândire a cetățeniei, remarcând totodată că noul lor statut atrage după sine și respectarea anumitor îndatoriri: cunoașterea Constituției, respectarea legilor, cunoașterea istoriei și a tradițiilor poporului nostru.

De asemenea, viceprimarul le-a urat oamenilor succes și să se implice activ în viața socială a țării.

Menționăm că, din anul 2003 până în prezent au obținut cetățenia Republicii Moldova 803 persoane.

În conformitate cu legislaţia în vigoare, pentru a obţine sau a redobândi cetăţenia Republicii Moldova, solicitanţii trebuie să susţină un examen de cunoaştere a limbii și a istoriei statului, precum şi a legislaţiei naţionale. O comisie specială guvernamentală examinează dosarul, după care este emis decretul Preşedintelui Republicii Moldova. Ulterior, solicitanţii depun jurământul în faţa Primarului General al municipiului sau a preşedintelui de raion.