Primarul General, Ion Ceban a participat cu un discurs în cadrul Forumului economic din orașul Sankt Petersburg

   2854

Primarul General, Ion Ceban, a participat astăzi, cu un discurs despre potențialul economic al Chișinăului, în cadrul lucrărilor celei de-a 24-a ediție a Forumului economic din orașul Sankt Petersburg, Federația Rusă.  

În alocuțiunea sa, edilul capitalei a ținut să remarce că poziția geografică a Chișinăului, precum și conexiunile sale economice și logistice îl fac un centru major al Europei de Sud-Est. Capitala Moldovei are un mare potențial pentru dezvoltarea economică, de infrastructură, ceea ce poate oferi noi locuri de muncă.

Potrivit lui Ion Ceban, asemenea reuniuni sunt necesare atât pentru administrațiile orașelor, cât și pentru dezvoltatorii economici. „Am avut ocazia în aceste zile, să particip la câteva runde de discuții cu reprezentanți ai autorităților din mai multe țări, specialiști și experți în domeniul economic și arhitectural. Îmi doresc enorm dezvoltarea capitalei la nivel înalt, să fie confortabilă pentru locuitorii săi, dar și atractivă pentru investitori și turiști", a precizat Primarul General. 

De asemenea, Primarul de Chișinău a vorbit despre eforturile actualei administrații municipale la elaborarea în premieră a Strategiei pentru dezvoltarea socio-economică și spațială durabilă a capitalei.

Documentul este realizat în colaborare cu experți din Federația Rusă, iar una dintre sarcinile principale care au fost stabilite înainte de elaborarea strategiei este reducerea nivelului migrației, atragerea și păstrarea capitalului uman în oraș, dezvoltarea economică, mobilitate urbană și îmbunătățirea situației ecologice.

Pe final, edilul capitalei a declarant că, activând în baza parteneriatelor, cu  preluarea celor mai bune experiențe, precum și identificând noi parteneri din alte orașe, Chișinăul va putea pune în aplicare planurile de dezvoltare stabilite.

Amintim că în perioada 2-5 iunie, a.c., Primarul General, Ion Ceban, participă la lucrările Forumului economic din orașul Sankt Petersburg, ediția XXIV.

E de menționat că joi, 03 iunie 2021, în cadrul Forumului economic din orașul Sankt Petersburg, Primarul General, Ion Ceban șeful administrației orașului Obninsk, regiunea Kaluga, Tatiana Leonova, au semnat joi un acord de colaborare dintre cele două orașe, în domeniul comercial-economic, tehnico-științific și social-cultural.