• Prima
  • /
  • Astăzi în oraș!
  • /
  • Comunicate de presă
  • /
  • Viceprimarul Angela Cutasevici participă la lucrările Forumului Internațional „Orașe Sănătoase. Alimentația sănătoasă a copiilor”, desfășurat la Kazani, Rusia

Viceprimarul Angela Cutasevici participă la lucrările Forumului Internațional „Orașe Sănătoase. Alimentația sănătoasă a copiilor”, desfășurat la Kazani, Rusia

   2788

Viceprimarul municipiului Chișinău pe probleme sociale, Angela Cutasevici, întreprinde zilele acestea o vizită de lucru în orașul Kazani, Rusia, unde participă la lucrările Forumului Internațional „Orașe Sănătoase. Alimentația sănătoasă a copiilor”. Evenimentul reunește experți în domeniul sănătății, ruși și străini, precum și primari de orașe din întreaga lume.

Pe 1 iunie a avut loc deschiderea Forumului, activitate dedicată Zilei Internaționale a Copilului, cu genericul „Picnic școlar", desfășurată pe piața din fața Palatului Fermierilor.

Deschiderea oficială a reuniunii „Orașe Sănătoase. Alimentația sănătoasă a copiilor" va avea loc pe 2 iunie, la Primăria Kazani. În aceeași zi, este programat unul dintre evenimentele-cheie ale Forumului - o masă rotundă a primarilor. La eveniment vor participa reprezentanți ai structurilor ONU și manageri de orașe care participă la Pactul de politică alimentară de la Milano.

Viceprimarul Angela Cutasevici va participa în calitate de speaker pe data de 2 iunie cu tema „Alimentația sănătoasă pentru copii". În cadrul Forumului, viceprimarul va semna din partea Primăriei Chișinău Pactul de la Milano privind politica alimentară urbană.

În cadrul vizitei, Angela Cutasevici s-a întâlnit cu Evgenia Lodvigova, viceprimarul orașului Kazani, responsabilă  de domeniul educației, cu care a fost stabilită intenția de a semna un acord de colaborare la nivel de orașe.

Totodată, Viceprimarul de ramură a efectuat o vizită de lucru la  primul complex educațional polilingv „Adymnar" din Kazani.